Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed

Login

Book tid Loyals point Opret konto

Bekymringsrynker

Ser dit spejlbillede tilbage på dig med et lidt vredt eller bekymrende blik?

Det kan skyldes bekymringsrynker, som er rynker, der er placeret mellem dine øjne. Har du denne type rynker, risikerer du, at andre får et forkert indtryk af dig og dit humør, når de ser dig. Rynkerne kan nemlig få dig til at se sur, bekymret eller frustreret ud, selvom du ikke er det.

Bekymringsrynker kan blive begyndelsen på en ond spiral. I starten bliver du bevidst om rynkerne mellem dine øjne, når du kigger på dig selv i spejlet.

Derefter begynder du måske at tænke mere og mere på, hvordan dit ansigt ser ud.

Den bekymring er med til at gøre rynkerne endnu dybere, og så bliver du endnu mere opmærksom på, at du går rundt med bekymringsrynker mellem øjnene. En botoxbehandling kan hjælpe dig med at fjerne disse rynker.

Hvad er bekymringsrynker?

Bekymringsrynker er to lodrette linjer, som sidder i din glabella. Glabella er området over din næse og mellem dine øjenbryn.

Da de to streger begge ligner 1-taller, bliver bekymringsrynker derfor ofte kaldt for 11-tals rynker.
Bekymringsrynker bliver også kaldt vredesrynker, fordi de får dig til at ligne en person, som er sur og tvær. Også selvom du hverken er vred eller bekymret.

Problemstillinger med bekymringsrynker

Fordi rynkerne er placeret mellem øjnene, kan du ikke undgå, at andre lægger mærke til dem. Vi kigger nemlig ofte andre i øjnene, når vi snakker med dem.

Folk med 11-tals rynker har flere udfordringer, som de ikke altid er bevidste om. Helt konkret kan denne type rynker få andre til at tro, du er:

 • ældre, end du egentlig er
 • vred, så de undgår dig
 • bekymret, selvom du ikke er det

Bekymringsrynker kan få dig til at se ældre ud – også selvom du ikke er særlig gammel. Problemet er, at vi dagligt bruger musklerne i området, hvor rynkerne sidder, så med tiden bliver de dybere og dybere.

Jo tydeligere dine bekymringsrynker er, desto sværere bliver det for andre at se, hvad du virkelig føler. Det kan påvirke dit humør, fordi folk får det forkerte indtryk af dig.
Når rynkerne er tydelige, vil du derfor komme til at se:

 • stresset ud
 • træt ud
 • afvisende ud

Det vil du gøre, selvom du ikke er det, fordi 11-tals rynker sidder midt i ansigtet. Det gør både dig selv og alle andre mere opmærksomme på dem.

Fordele ved behandling af bekymringsrynker

Med et lille indgreb kan du give dine muskler mulighed for at slappe af. På den måde anstrenger du ikke dit ansigt så meget, og der vil gå længere tid, før bekymringsrynkerne bliver synlige igen.

En botoxbehandling giver dig et resultat, som fremhæver dit ansigts naturlige træk. Samtidig vil du med en behandling af bekymringsrynker opleve, at:

 • dit ansigt afspejler dit rigtige humør
 • du kommer til at se yngre og mere frisk ud
 • du slipper for at skulle bekymre dig over, om du ser sur ud

Hvorfor får jeg bekymringsrynker?

Rynker mellem øjenbrynene er rynker, der opstår, når du har brugt musklerne omkring dine øjne meget. Det sker, når du trækker musklerne i dit ansigt sammen.

Du bruger især musklerne mellem øjnene, når du er vred eller bekymret. Det er derfor, rynkerne bliver kaldt bekymringsrynker og vredesrynker. Alle laver disse bevægelser og vil derfor i løbet af deres liv få bekymringsrynker.

Efterhånden som du bliver ældre, vil du derfor have brugt musklerne gentagende gange. Det er derfor, du begynder at få eller allerede har bekymringsrynker. For bekymringsrynker opstår, når du anstrenger musklerne i dit ansigt for meget. Derfor føler mange mennesker, at de alt for tidligt begynder at få rynker. Da det er naturlige reaktioner, er du ofte slet ikke klar over, at du gør det.

Når du trækker sammen i musklerne omkring din glabella, folder huden mellem dine øjne sig. Når huden har foldet sig sammen for mange gange, begynder rynkerne at danne sig. En botoxbehandling går ind og får musklerne i området til at slappe af, så de dybe linjer på dit ansigt ikke længere er tydelige.

Du kan forebygge rynkerne ved at ændre på nogle små ting i situationer, der opstår i din hverdag. Her er nogle eksempler:

 • Sollys 

Hvis du går udenfor uden solbriller eller hat, og solen blænder dig, er din naturlige reaktion at knibe øjnene sammen. Det er meget belastende og er med til at fremprovokere rynkerne. Derfor kan en hat og/eller et par solbriller være med til at forebygge rynker.

 • Træthed/koncentration

Når du er søvnig, er dine øjne trætte. Hvis du ser noget på din smartphone, tablet, computer eller tv, imens du er døsig, skal dine muskler mellem øjnene bruge flere kræfter. Derfor er det en god ide at lade være med at gøre de ting, hvis du er træt. Desuden er det heller ikke godt for dit syn, fordi det blå lys fra skærmene er skadeligt for dine øjne.

 • Dårligt syn

Hvis dit syn ikke er særlig stærkt, anstrenger du også musklerne mellem dine øjne. Det kan være, hvis du skal læse noget rigtig småt eller noget, der er for langt væk til, at du kan se det tydeligt. I disse situationer vil du knibe øjnene sammen for at kunne se mere tydeligt. Du kan undgå dette ved at investere i et par (læse)briller og/eller komme tættere på det, du vil se.

Hvordan fjerner jeg bekymringsrynker?

Hos Lokoo er vi eksperter i at behandle bekymringsrynker. En behandling foregår ved, at vi sprøjter Botox ind i rynkerne mellem dine øjne. Selve behandlingen tager mellem 15 og 30 minutter.

Når Botox bliver injiceret ind i din glabella, går det ind og blokerer nerveimpulser i området, så musklerne mellem dine øjenbryn ikke kan trække sig så meget sammen som før behandlingen. Botoxbehandlingen opstrammer og udglatter din hud. Det betyder, dine bekymringsrynker ikke længere er synlige, når du anstrenger musklerne mellem øjnene.

Du kan endda uden bekymring knibe øjnene sammen for at sikre dig, at rynkerne ikke længere er der, når du ser dig selv i spejlet efter behandlingen. Den fulde effekt af behandlingen ser du i løbet af 2 uger, og den holder i ca. 3 måneder. For hver gang du får denne behandling, kan du opleve, at det holder i længere og længere tid.

Denne behandling med Botox kan i øvrigt give en helt anden positiv effekt. Hvis du lider af spændingshovedpine, kan Botox i visse tilfælde lette hovedpinen eller få den til at forsvinde! Find mere om behandling af bekymringsrynker her.

Efter behandlingen med botox

Efter at du har fået en behandling med botox, bør du undgå at røre ved det behandlede område. Har du fået en behandling i ansigtet, må du ikke lægge dig ned de første timer, efter stoffet er blevet sprøjtet ind i musklen. Når du ikke må lægge dig ned de første timer efter behandlingen, er det for at undgå at stoffet placerer sig forkert og med risiko for uønskede virkninger.

 • Undgå at berøre det behandlede område efter behandlingen med botox
 • Ved behandling i ansigtet må du ikke lægge dig ned de første par timer

Er der bivirkninger ved brugen af botox?

Der kan være få bivirkninger forbundet med en behandling foretaget med botox. De hyppigste bivirkninger er rødmen og hævelse i det behandlede område. Nogle vil måske opleve at behandlingen i den øvre del af ansigtet kan medføre en hovedpine i 1-2 dage efter behandlingen. Der er indtil videre kun registreret få og midlertidige bivirkninger ved brugen af botox til kosmetiske behandlinger, når det vel og mærket anvendes af læger og sygeplejersker med passende kvalifikationer.

I sjældne tilfælde kan man efter en behandling opleve sænkning af enten det øvre eller nedre øjenlåg eller i værste tilfælde lammelse i den nedre del af ansigtet i form af hængende mundvig. Disse gener forsvinder igen af sig selv inden for 2-4 uger. Der er også set tilfælde, hvor nogle er blevet immune over for stoffet, hvilket medfører, at det ingen virkning har fået sprøjtet botox ind i musklen. Dette sker dog oftest, hvis du gentagne gange får sprøjtet botox ind, og uden at musklen når at genvinde sin kraft inden den næste behandling.

 • Behandling med botox kan medføre hovedpine i 1-2 dage
 • Enkelte kan blive immune over for stoffet

Er det farligt at bruge botox?

Det er en meget lille dosis botox, der bruges til kosmetiske behandlinger. Derfor er det også yderst sjældent, at personer, der bruger botox til kosmetisk behandling, ender med at få problemer. Overholdes injektionsteknikken, doser og behandlingsområder er det ekstremt sjældent, at man ser alvorlige bivirkninger. Botox er relativt nemt at anvende, når det sprøjtes ind i den øvre del af ansigtet. Anvendelse af botox i den nedre del af ansigtet kræver større erfaring og bør kun foretages af læger eller sygeplejersker med stor erfaring inden for området.

Vi hjælper dig gerne

Behandlingen med botox kalder vi “det store brynløft”, og det kan kombineres med botox behandlingen “smilerynker”, som vil give det ultimative brynløft. Du vil allerede se en effekt efter blot 2 uger. Det er dog vigtigt, at du holder behandlingen ved lige. For hver gang du får denne behandling, kan du opleve, at det holder længere og længere tid, og der dermed går længere tid mellem, du skal have behandlingen.

Prisen for denne behandling er 600 kr. Behandlingen tager omkring 5-10 minutter at udføre, og du vil typisk se en effekt i op til 3 måneder. Så kontakt os gerne på telefon 50 40 94 34, hvis du ønsker at høre mere om et kosmetisk brynløft.

behandling af bekymringsrynker
før og efter

Filler - Læbekant / Lipflip

HVAD KOSTER EN BEHANDLING?

Du finder alle vores priser og tilbud på botox, fillers og prislisten for Profhilo skin og Profhilo body behandling på vores prisside her.

HVILKEN BEHANDLING ER DEN RETTE?

Vi har lavet en kosmetisk guide til dig, så du kan føle dig tryg i at vælge den helt rette behandling. I guiden vil du se et billede af den gældende behandling samt en beskrivelse af behandlingsprincipper, holdbarhed og pris på botox og filler samt vores nye skinbooster behandling med Profhilo.

Hvilken kosmetisk behandling er den rette for dig? Se mere om vores kosmetiske behandlinger her.

BOOK EN GRATIS FORUNDERSØGELSE

Når du skal have foretaget en kosmetisk behandling med enten Botox og/eller Fillers, er det lovpligtigt at afholde en konsultation inden, så vi overholder kravene om 48 timers betænktningstid. Det gælder også, selvom du måske har fået foretaget behandlinger ved andre kosmetiske klinikker. I LOKOO har vi altid gratis og uforpligtende forundersøgelser. Vi glæder os til at se dig!

FØR OG EFTER
BILLEDER

Følg @lokoo_kosmetisk_klinik på instagram og se de nyeste før/efter billeder af vores kunders favoritbehandlinger med Botox og Fillers.

VIGTIG INFORMATION

Læs vigtig information om kosmetiske behandlinger med Botox, Fillers og Profhilo.

Vigtig information om kosmetiske behandlinger hos Kosmetisk Klinik Lokoo

SE FLERE BEHANDLINGER

MØD TEAM LOKOO

LOKOO Kosmetisk Klinik er specialister i kosmetiske
behandlinger med Botox og Fillers. Vi er et team af fagligt
uddannet personale, som alle stiller krav til kvalitet og naturlige resultater. I huset møder du vores klinikansvarlige læge og kosmetisk uddannet personale. LOKOO Kosmetisk Klinik er godkendt hos Styrelsen for Patientsikkerhed til at foretage kosmetiske behandlinger.

VELKOMMEN INDENFOR

Hos LOKOO tilbyder vi gratis lovpligtige forundersøgelser til vores behandlinger med botox og filler. Vi anbefaler, at du læser vores information om kosmetiske behandlinger. Til din undersøgelse vil vi lytte til dine tanker og eventuelle bekymringer omkring en kosmetisk behandling. Hos Lokoo er vi 100% autoriserede kosmetiske sygeplejersker og registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

SØDE KUNDEANMELDELSER

Super service og Line er så professionel og sød.

Mega dygtig er Line , vildt go til at vejlede, føler mig tilpas i hendes hænder og er så glad for resultatet.

Line er så dygtig og professionel. Jeg stoler 100% på hende, og hun giver mig et perfekt (og naturligt) resultat hver gang.

Følg Lokoo på de
sociale medier