Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed

Login

Book tid Loyals point Opret konto

FÅ SVAR PÅ SPØRGSMÅL OMKRING
BEHANDLINGER MED BOTOX & FILLER HER

VEJLEDNING OM KOSMETISKE
BEHANDLINGER MED BOTOX
OG FILLER

MULIGE BIVIRKNINGER VED BOTOX/VISTABEL

SPØRGSMÅL OG SVAR
OM BOTOX

HVEM KAN IKKE FÅ EN KOSMETISK BEHANDLING MED BOTOX/VISTABEL?

Stort set alle kan få en behandling med Botox. De få der ikke kan få behandlingen er følgende:

 

 • Er gravid eller ammer.
 • Lider af muskelsygdomme fx Myastenia Gravis, Eaton Lambert Syndrom eller andre.
 • Lider af sygdomme i nervesystemet eller har en bindevævssygdom.
 • Er i medicinsk blodfortyndende behandling* eller har en blødersygdom.
 • Er i behandling med visse grupper af antibiotika.
 • Tidligere haft en allergisk reaktion ved behandling af Botox.
HVOR LANG TID TAGER BEHANDLINGEN?

Der sættes en halv time af til behandlingen. Selve injektionen tager kun få minutter. Du kan tage hjem eller tilbage på arbejde umiddelbart efter.

HVOR LÆNGE HOLDER EFFEKTEN AF BOTOX?

Behandlingen begynder at virke i løbet af ca. 2 – 5 dage, og den fulde effekt ses efter ca. 14 dage. Den gennemsnitlige holdbarhed er ca. 3 – 4 måneder. Ved gentagne behandlinger med ca. 12 ugers mellemrum kan effekten holde længere og længere for hver gang. Du kan forvente en reduktion af dine rynker på 70 – 90%.

SKAL JEG GØRE NOGET INDEN BEHANDLINGEN?

Der er visse former for håndkøbsmedicin såsom, fiskeolie, Ibumetin og andre naturpræparater som nedsætter blodets evne til at størkne. Vi råder dig derfor til at undgå disse et par dage før behandlingen. Herved kan du mindske risikoen for hævelse, blå mærker og blødninger på injektionsstederne.

HVORDAN FORGÅR SELVE BEHANDLINGEN?

Der bliver taget før-foto af dig inden den 1. behandling, som bliver arkiveret i vores journalsystem. Dette er et lovkrav fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Ved selve behandlingen sidder du oprejst på et leje. Huden afrenses og desinficeres. Dernæst injiceres Botoxen med en meget tynd kanyle i området der ønskes behandlet. Antallet af stik kan variere fra person til person. Typisk er bekymringsrynken mellem 5-7 stik, panden mellem 6-8 stik og smilerynkerne mellem 4-6 stik. Du må gerne have en ledsager med ved behandlingen.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER EN BEHANDLING MED BOTOX?

For at forhindre Botoxen i at påvirker andre omkringliggende muskler i området, bør du ikke ligge ned og du bør ikke røre ved det behandlede område i ca. 3 timer efter behandlingen. Desuden bør du ikke tage sol eller dyrke motion efter behandlingen samme dag. Dagen efter behandlingen kan du nemt genoptage disse ting. Det behandlede område kan blive let hævet og rødt umiddelbar efter behandlingen, dette aftager ofte inden for ca. 15-30 minutter. Hvis du har fået et blå mærke i forbindelse med behandlingen, vil dette ofte kunne ses lige efter behandlingen, ved nogen ses det først senere på dagen. Det blå mærke er ikke farligt, påvirker ikke behandlingen og forsvinder igen.
14 dage efter din behandling har du mulighed for at komme til et opfølgende besøg, hvor vi sammen gennemgår resultatet. Ved dette besøg er der mulighed for touch up af behandlingen, som hos os er gratis ved alle Botox behandlinger, foruden Masseter/kraftig kæbemuskel.

ER DER NOGEN BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER VED EN BOTOX BEHANDLING?

Der ses sjælden alvorlige bivirkninger eller komplikationer ved en Botox behandling. De mest hyppige bivirkninger er ikke alvorlige og de er forbigående: Forbigående blå mærker er den hyppigste komplikation. Hvis der forekommer hævelse, ømhed eller misfarvning kan dette reduceres med is-pakninger på de behandlede områder i 15 min hver 2. time på selve dagen. Hvis du får et blåt mærke, vil det typisk forsvinde i løbet af 6-10 dage. Der kan i tilfælde på mindre end 1 % forekomme følgende sjældne bivirkninger: Disse bivirkninger er midlertidige og forsvinder af sig selv efter kort tid:

 • Midlertidig sænkning af øjenbryn eller øjenlåg
 • Forbigående synsforstyrrelser
 • Tørre øjne
 • Kløe og udslet
 • Hævede øjenlåg
 • Indadvendte øjenlåg
 • Hovedpine
 • Allergisk reaktion
 • Mundtørhed
 • Formindskelse af musklens størrelse
 • Forbigående lammelse af ansigtsmuskulaturen i det behandlede område
 • Lettere kvalme
 • Influenza lignende symptomer

Såfremt der efter behandlingen skulle opstå forværring eller uventet synke- eller talebesvær, problemer med at trække vejret eller muskelsvaghed, skal du omgående søge lægehjælp.

Hjælp?

Ved Spørgsmål til bivirkninger eller akut hjælp ang. En behandling kan du ringe på 50409434.
Hvis ikke dette nummer bliver besvaret og du har akut brug for hjælp, skal du kontakte din egen læge eller vagtlæge.
Ved kritisk akut situation ring 112.

MULIGE BIVIRKNINGER VED FILLER/JUVÉDERM

SPØRGSMÅL OG SVAR
OM FILLER

HVEM KAN IKKE FÅ EN KOSMETISK BEHANDLING MED FILLER/JUVEDERM?

Stort set alle kan få en behandling med Filler. De få der IKKE kan få behandlingen er følgende:

 • Tidligere er behandlet i de samme områder med en permanent filler såsom Aquamid eller Silicone
 • Tidligere har reageret voldsomt på fillerbehandling med langvarig hævelse
 • Har allergi overfor hyaluronsyre eller andre indholdsstoffer i fillers
 • Har allergi overfor lidokain (bedøvelse)
 • Er i behandling for en bindevævssygdom eller sygdomme i nervesystemet
 • Har en alvorlig sygdom og fx. er i behandling med kemoterapi
 • Er i medicinsk blodfortyndende behandling* eller har en blødersygdom.
 • Er gravid eller ammer
 • Er i behandling med visse grupper af antibiotika
HVOR LANG TID TAGER BEHANDLINGEN?

Der sættes en halv time af til behandlingen, uanset hvilken filler behandling du ønsker. Du kan tage hjem eller tilbage på arbejde umiddelbart efter. Dog kan du efter en filler behandling af læberne være hævet og øm.

HVOR LÆNGE HOLDER EFFEKTEN AF FILLER?

Resultatet af behandlingen kan du se umiddelbar lige efter behandlingen. Da filler nedbrydes naturligt i huden, skal behandlingen evt. gentages jævnligt. Holdbarheden er fillers er meget individuelt og kommer an på hvilket område der er behandlet. Læber holder typisk 6 – 10 måneder, kindben og hage er typisk 12-18 måneder. Andre faktor der spiller ind i forhold til fillers holdbarhed er, hudens kvalitet, din livsstil, træningsniveau, stofskifte samt typen af filler. Den første behandling holder altid kortere tid end de følgende behandlinger.

SKAL JEG GØRE NOGET INDEN BEHANDLINGEN?

Der er visse former for håndkøbsmedicin såsom, fiskeolie, Ibumetin og andre naturpræparater som nedsætter blodets evne til at størkne. Vi råder dig derfor til at undgå disse et par dage før behandlingen. Herved kan du mindske risikoen for hævelse, blå mærker og blødninger på injektionsstederne.

HVORDAN FORGÅR SELVE BEHANDLINGEN?

Der bliver taget før-foto af dig inden den 1. behandling, som bliver arkiveret i vores journalsystem. Dette er et lovkrav fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Ved selve behandlingen sidder du oprejst eller ligger på et leje. Huden afrenses og desinficeres. Dernæst injiceres filleren med en tynd kanyle i området der ønskes behandlet. Antallet af stik kan variere fra område til område. Inden en behandling af læber, vil du få en bedøvende creme på, som virker ret hurtig. I Juvederms filler er der bedøvelse/Lidokain, dette skal dog ind før det virker. Du må gerne have en ledsager med ved behandlingen.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER EN BEHANDLING MED FILLER?

Det behandlede område kan blive let hævet og rødt umiddelbar efter behandlingen. Hvis du har fået et blå mærke i forbindelse med behandlingen, vil dette ofte kunne ses lige efter behandlingen, ved nogen ses det først senere på dagen. Det blå mærke er ikke farligt, påvirker ikke behandlingen og forsvinder igen. Derudover kan du være øm og hævet i de i behandlede områder i op til 2 uger. Du bør ikke tage sol eller dyrke motion efter behandlingen samme dag. Herved minimeres risikoen for midlertidig hævelse, rødme og kløe.

ER DER NOGEN BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER VED EN FILLER BEHANDLING?

Der ses sjælden alvorlige bivirkninger eller komplikationer ved en Filler behandling.
De mest hyppige bivirkninger er ikke alvorlige og de er forbigående:
Forbigående blå mærker er den hyppigste komplikation.
Hvis der forekommer hævelse, ømhed eller misfarvning kan dette reduceres med is-pakninger på de behandlede områder i 15 min hver 2. time på selve dagen.
Hvis du får et blåt mærke, vil det typisk forsvinde i løbet af 6-10 dage.
Der kan i tilfælde på mindre end 1 % forekomme følgende sjældne bivirkninger:

Disse bivirkninger er midlertidige og forsvinder af sig selv efter kort tid:

 • Lokale vævsreaktioner med hævelse, fasthed ved injektionsstedet, rødme, ømhed og måske et bumselignende udslet (acne). Symptomerne opstår nogle dage eller uger efter indsprøjtningerne og varer i flere uger.
 • En fasthed, betændelse eller en grå misfarvning ved indsprøjtningsstedet. Det kan opstå flere uger eller måneder efter indsprøjtningerne og kan vare i flere måneder.
 • Sårskorpedannelse, der heler til en overfladisk ar dannelse
 • Infektion
 • Allergisk reaktion
 • Filler injiceret i et blodkar og i værste tilfælde kan fører til vævsnekrose.

 

Hjælp?

Ved spørgsmål til bivirkninger eller akut hjælp angående en behandling kan du ringe på 50409434.
Hvis ikke dette nummer bliver besvaret og du har akut brug for hjælp, skal du kontakte din egen læge eller vagtlæge.
Ved kritisk akut situation ring 112

Følg Lokoo på de
sociale medier