Book tid Loyals point Opret konto

Tandkødssmil / gummy smile

Et smil udtrykker glæde. Derfor siger fotografen altid “smil” lige inden, der skal tages et billede. Har du et tandkødssmil, er der stor sandsynlighed for, du slet ikke har lyst til at blive fotograferet, selvom situationen indbyder til det.

Et tandkødssmil eller “gummy smile” er et smil, som viser en stor del af dit tandkød. Hvis du har et tandkødssmil, føler du sikkert, at du ser mere rødt end hvidt, når du smiler.

Viser dit smil meget tandkød, kan det også give dig fornemmelsen af, at dine tænder er små, eller din mund er for stor, fordi den viser for meget.

Når vi ser en person, vi holder af smile, bliver vi selv glade. Men hvordan viser du andre, at du er glad, hvis du ikke selv ønsker at smile, fordi du er flov over dit smil?

Det er en af de største udfordringer, du har, hvis du lider af tandkødssmil.

 

Problemstillinger med tandkødssmil

Gemmer du dit smil, eller forsøger du at undgå at smile, fordi du har et gummy smile? Folk med tandkødssmil kan opleve flere ting, som påvirker dem.

Udfordringer:

Det kan være, du bevidst eller ubevidst undgår at smile, fordi du ikke er særlig glad for, at andre ser mere af dit tandkød, end du ønsker.

Du føler højst sandsynligt, at fordelingen af tænder og tandkød i dit smil langt fra er den bedste. Du synes måske, at dit tandkød fylder for meget, og den røde farve kommer til at dominere, når du smiler. Så selv med de flotteste, hvide tænder kan du stadig være meget selvbevidst om dit smil.

At smile har en psykologisk positiv påvirkning på dit humør, men hvis du forhindrer dig selv i at smile, kan du risikere, at du ikke er så glad, som du fortjener at være.

Det kan få en negativ indflydelse på dit humør og i værste fald betyde, at du begynder at kæmpe med lavt selvværd. Du er langt fra den eneste, der døjer med det, men tandkødssmil kan heldigvis behandles nemt og effektivt.

Fordele ved behandling

Der er flere fordele ved at få ordnet dit tandkødssmil.

Fordele:

En behandling af tandkødssmil gør dit smil flottere, fordi det giver dig et normalt forhold mellem tænder og tandkød, når du smiler.

Hvis dit tandkød er mindre synligt, når du smiler, har du altid en god grund til at smile. Med et smukkere smil behøver du ikke længere at gemme dig for kameraet. I stedet kan du nyde livets glæder og oplevelser sammen med familie og venner.

Når du får behandlet dit tandkødssmil, får du også meget mere selvtillid. Du undgår bekymringer om, hvordan du ser ud, når du smiler, og du vil højst sandsynligt opleve, at du tager langt flere selfies, end du gjorde før.

Hvorfor får man tandkødssmil?

Der kan være forskellige årsager til det uproportionelle forhold mellem tandkød og tænder.

Det kan være, dine tænder er vokset ud på en måde, så størstedelen af dine tænder er dækket af dit tandkød.

Typisk skyldes det dog en hyperaktiv overlæbe. Hvis din overlæbe kan bevæge sig mere, end hvad der er normalt, er den hyperaktiv. Det er musklen levator labii superioris, der er grunden til, at nogle mennesker viser meget tandkød, når de smiler.

Musklen sidder på hver side af din næse og går fra din overlæbe ned langs dine næsefløje og ned til den nederste del af dine kindben. Det er denne muskel, der løfter din overlæbe, når du åbner din mund.

Hvis din overlæbe er hyperaktiv, løfter disse muskler din overlæbe meget højere op, når du smiler. Derfor kommer du til at vise mere tandkød i overmunden, end du ønsker.

Hvordan fjerner man tandkødssmil?

En kirurgisk operation kan være med til at fjerne dit tandkødssmil. Det er dog en dyr og invasiv behandling, som ikke er for alle. Du kan få fjernet en del af dit tandkød ved at brænde eller skære tandkødet væk.

Ved en tandkødskorrektion er der dog risiko for at skulle fjerne knoglevæv eller meget tandkød, som gør helingsprocessen hård.

Du kan også fjerne dit tandkødssmil ved hjælp af en minimal mængde botox. Det er en nem og markant mindre invasiv måde at slippe af med dit tandkødssmil på. Resultatet kommer til at se mere naturligt ud, og risikoen for bivirkninger er minimal.
Botox behandling af tandkødssmil er en meget simpel procedure, der tager 15-30 minutter. Du får fire mindre indsprøjtninger omkring næsen, som går ind og blokerer nerveimpulserne til musklen levator labii superioris, som ligger omkring overlæben.

Det får musklen til at slappe af, så din overlæbe ikke længere kan bevæge sig særlig højt op. Du vil derfor begynde at vise markant mindre tandkød, når du smiler.

Botox behandlingen er ikke synlig med det samme. Når du har fået behandlet dit tandkødssmil, går der 2-5 dage, før den begynder at virke.

Kigger du dig selv i spejlet efter de første par dage, vil du begynde at få indtrykket af, at din overlæbe er begyndt at sænke sig. Effekten stiger gradvist, og efter 2-3 uger får du den fulde effekt af din behandling.

Vi tilbyder en gratis touch up, hvor du kan komme ind i vores klinik igen og få gennemgået dit resultat. Her ser vi blandt andet på, om vi skal have lagt mere botox ind, hvis musklerne omkring din overlæbe ikke slapper helt af.

Behandlingen kan holde i op til fire måneder. Nogle vil måske opleve, at den første behandling ikke holder lige så lang tid. For hver behandling vil du opleve, at holdbarheden bliver længere og længere. Vi har faste kunder, som oplever en effekt på op til et helt år.

Det er meget sjældent, at botox behandling af overlæben ikke giver en tilfredsstillende reduktion af synligt tandkød. Behandlingen af tandkødssmil er ikke permanent, så du skal have behandling indimellem, hvis du ønsker en vedvarende effekt.

Gummy smile
før og efter

Følg Lokoo på de
sociale medier